Reiki therapie kan u helpen om stress te voorkomen

Stress > Burn-out, de ziekte van deze eeuw.

Stress heeft een grote impact op je lichaam, zowel mentaal als fysiek. Wanneer je voor langere tijd stress ervaart dat kan op het werk zijn of in familiale kring, ontstaan er diverse lichamelijke klachten. Langdurige stress triggert niet alleen spanningen en angst maar ook chronische pijnen.

 Photo by grinvalds/iStock / Getty Images

Je lichaam is in disbalans. Om deze balans te herstellen moet je systeem als het ware "gereset " worden. Dit kan door Reiki therapie gebeuren.

Blijf gezond en gelukkig door het leven gaan,

Weet dat je altijd welkom bent,

Liefs

Rita

Joepie, Wij Gaan Op Reis!

Photo by Tom Merton/OJO Images / Getty Images

DE NATUURLIJKE REISAPOTHEEK dankzij de PREMIUM STARTER KIT: “Een cadeautje van de natuur”

De meest gebruikte olietjes zitten in deze verpakking, met andere woorden alle hulp aanwezig bij diverse kwaaltjes en ongemakken tijdens uw vakantie.

Eveneens een mooi begin om jezelf en je gezin kennis te laten maken met de natuurlijke en alternatieve werking van essentiële oliën.

 Vraag naar het handig  Nederlandstalig  e-boekje met 250 tips om essentiële Oliën te kunnen gebruiken via de   contact   pagina.

Vraag naar het handig Nederlandstalig e-boekje met 250 tips om essentiële Oliën te kunnen gebruiken via de contact pagina.

De mogelijkheden mag ik volgens de cosmetica wet niet openbaar vernoemen. Daarom kun je via de “contact” pagina gratis de nodige informatie verkrijgen.

Kan u ook niet wachten om deze essentiële oliën te proberen? Neem dan gerust hier een kijkje om ze te kunnen bestellen.

Wij wensen jullie alvast een waanzinnig leuke vakantie......

Wat kan je doen om een burn-out te voorkomen?

De helft van de Vlaamse werknemers verwacht ooit een burn-out te krijgen. Een kwart denkt al binnen de vijf jaar geveld te worden, zo blijkt uit een grootschalige bevraging.

Onderzoekers van de KU Leuven, de VUB, de UGent en de Brusselse Odisee-hogeschool peilden bij 3.350 voltijdse werknemers en 1.170 zelfstandigen naar hun stressniveau.

Voor sommigen is de situatie acuut. Een op de acht voltijdse werknemers vreest al binnen een jaar op te branden. Zelfstandigen voelen zich in het algemeen minder vatbaar voor burn-out dan werknemers, mogelijk omdat ze meer controle hebben over hun werksituatie.

De werkdruk is een van de belangrijkste redenen waarom mensen denken een burn-out te zullen krijgen. Een kwart van de Vlaamse werknemers vindt dat ze 20 procent meer presteren dan ze volgens hun contract moeten. Eind vorig jaar zat een recordaantal van 392.000 werknemers en zelfstandigen langer dan een jaar thuis door ziekte.

De onderzoekers vinden het geen slechte zaak dat zo veel mensen zichzelf kwetsbaar achten voor een burn-out. Je er bewust van zijn dat het ook jou kan treffen, is een essentiële voorwaarde om preventief te werken en alsnog je gedrag bij te stellen.

HERKENBAAR ?

Het hierboven vermeld bericht gepubliceerd door De tijd klinkt toch onrustwekkend . Preventief je gedrag bij stellen, is inderdaad een goed idee, maar wat als het al te laat is ?

Als je het gevoel hebt “ ik heb mijn leven niet meer in de hand” dan pas slaat ongezonde stress toe!

Een gevoel van onrust, waardoor de controle tussen energie geven en nemen volledig uit balans is. 

Dit is nog maar een begin, uw weerstand neemt af, je bent heel de dag moe, je wordt emotioneel en dan komen de fysieke klachten!

Ontvang de rust die jij verdient, een manier om terug naar jezelf te komen, zonder gebruik te moeten maken van medicijnen. Wees op tijd laat het allemaal niet te ver komen, zorg goed voor jezelf.

Daar kan ik jou mee helpen. 

Wil je meer te weten komen over onze Reiki therapie? Kijk dan zeker eens op onze Tamashi wellness website ……

Reiki van Baby tot Puber

Kinderen reageren heel goed op reiki. Door slechts enkele behandelingen behaal je al verrassende resultaten.

Het is heel belangrijk dat het kind zich op zijn gemak voelt daarom mogen onze kleinsten bij mama of papa op schoot. En eventueel hun favoriete speeltje meebrengen.

Baby’s zijn heel ontvankelijk en vallen heel snel in slaap.

Typische klachten:

• Huilen zonder herkenbare reden.
• Slaapproblemen.
• Constipatie.
• Reflux.

Een behandeling duurt meestal een half uur.

Peuters tot 4 jaar 

Zij vinden het heerlijk en blijven vanzelf stil zitten of liggen.

Oudere kinderen hebben wat meer tijd nodig en laten meestal de volledige sessie niet toe, geen enkel probleem dan komen we nog een keertje terug en dan lukt het meestal wel. Als het kind meer vertrouwd geraakt gaat hij er zeker van genieten.

Typische klachten:   

• Slaapproblemen.
• Concentratieproblemen, verveling.
• Angsten.
• Agressie.
• Hoofdpijn.
• Niet lekker in zijn vel zitten.
• Problemen rond HSP.
• Peuterpuberteit. (ja hoor, bestaat echt!)

Kinderen met ADHD of autisme zijn iets complexer en vereisen een 3-tal behandelingen. De ouders en het kind merken daarna vanzelf wanneer het tijd is voor een volgende behandeling.

Tieners van 11 tot 17 jaar 

Zij worden behandeld zoals de volwassenen en aan hun de keuze of ze met of zonder de aanwezigheid van de ouders de sessie willen volgen.

De puberteit is een belangrijke fase op weg naar volwassenheid. Je zoon of dochter groeit en veranderd nu snel. Al die veranderingen maken je kind soms heel onzeker en onvoorspelbaar.

Typische klachten:        

• Onbegrepen.
• Eenzaamheid.
• Woede, agressie.
• Verdriet.
• Gesloten, stoppen met praten.
• Frustratie.

Een behandeling duurt meestal anderhalf uur.

Er kan nadien ook nog nagepraat worden, want een luisterend oor doet soms wonderen. Wees daarom als ouder steeds betrokken bij het leven van een puber hoe moeizaam dit soms ook gaat. Meer informatie kan u vinden op onze kids pagina.