Wat zijn essentiële oliën?

Simpel gezegd, essentiële oliën zijn de levensenergie van planten. Ze zijn de aromatische vloeistoffen die in vele struiken, bloemen, bomen, wortels en zaden zitten. Nu zal u denken dat u het dan gewoon uit uw tuin kunt halen, maar niets is minder waar. Ze worden doorgaans gewonnen door een stoomdistillatie proces, maar een andere veel voorkomende methode is door middel van compressie. Plantaardige oliën (zoals bijvoorbeeld olijfolie) worden verkregen uit de vettere delen van een plant, zoals de noten, zaden en pitten en dit soort oliën zijn meestal ook erg vettig. Essentiële oliën worden daarentegen verkregen uit de wortels, schors, bloemen, bladeren, hars, etc. en zijn alles behalve vettig.

In de wereld van de essentiële oliën wordt verwezen naar de keukenolie (olijf, kokos, avocado, druivenpitten, etc.) als draag oliën, omdat ze vaak worden gebruikt om de sterkte van therapeutische klasse essentiële oliën te verdunnen als we die op de huid aanbrengen.

Hoe moet een essentiële olie ruiken?
Exact naar het soort plant waarvan het is gemaakt. Dit betekent dat sommige oliën niet bepaald lekker ruiken. Vaak voegen bedrijven van alles toe, zodat de olie lekker gaat ruiken. Echter, dit tast de kwaliteit van de olie dusdanig aan dat het veel minder of helemaal geen effect zal hebben. Ook al staat er soms 100% zuivere olie op een flesje, dit is helaas niet altijd het geval. Ruik daarom aan de olie om te zien of het te zoet ruikt of totaal niet overeen komt met de geur van de plant.

Premium Starter Kit - Vraag naar het handig Nederlandstalig e-boekje met 250 tips om essentiële Oliën te kunnen gebruiken via de   contact     pagina.

Premium Starter Kit - Vraag naar het handig Nederlandstalig e-boekje met 250 tips om essentiële Oliën te kunnen gebruiken via de contact pagina.

Hoe gebruik je essentiële oliën?
Als ideale basis om te beginnen met essentiële oliën is er een Premium Starter kit ontworpen.Er zijn verschillende manieren waarop je deze oliën kunt gaan toepassen. Young Living oliën zijn van 100% zuiver therapeutische klasse en ze zijn veilig te gebruiken op de nu volgende twee manieren:

Aromatisch: Gebruik een essentiële oliën diffuser, inhaleer direct uit het flesje, of plaats een druppel in de palmen van uw handen en houd ze als een kommetje over uw neus om te inhaleren.

Lokaal: Verdun met een dragerolie of breng puur aan op uw huid, hetzij rechtstreeks op de plek waar u last heeft of op het corresponderende Vita Flex punt op uw voeten.

Kan u ook niet wachten om deze essentiële oliën te proberen? Neem dan gerust hier een kijkje om ze te kunnen bestellen!


Tamashī Wellness aromatherapie op basis van essentiële oliën

De producten van Young Living , die vrij zijn van de controversiële chemicaliën, bevatten natuurlijke ingrediënten en etherische oliën. Deze oliën zijn een eeuwenoud geheim dat uw uitstraling kan verfijnen en u zal helpen bij het groeien tot een nog gelukkiger en een gezonder persoon. Ware schoonheid huist in ons allemaal. Bereid u voor om van binnen en van buiten schoonheid uit te stralen wanneer u natuurlijke producten ontdekt die de gloed blootleggen waarmee u geboren bent.

Verbeter uw fysieke welzijn

Reiki Therapeut.jpg

Moderne leefstijlen bieden niet altijd optimale omstandigheden voor fysiek welzijn. Slechte eetgewoonten, te weinig beweging en teveel gifstoffen in de omgeving kunnen het lichaam uit balans halen en energieniveaus naar beneden halen. Van reiniging en gewichtscontrole tot het ondersteunen van ieder systeem van het lichaam, supplementen met etherische olie kunnen de specifieke oplossingen bieden die u nodig hebt om de balans te herstellen en u op uw best te voelen.

Creëer een dieper spiritueel bewustzijn

Young Living Products.jpg

Wierook en etherische oliën van planten hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in spirituele ceremonies, waarbij ze deelnemers hielpen het triviale te overstijgen en te verbinden met iets dat groter is dan henzelf. Om onze spirituele behandeling te versterken, verdunnen en smeren we meditatieve, stimulerende etherische oliën direct op uw polsen, voeten en achter de oren, of verstuiven we deze op een rustige plaats. 

Essentiële oliën vind u in de Producten catalogus van: