Wat is een Reiki behandeling?

Reiki is een vorm van complementaire geneeskunde die zich richt op het herstellen van balans in het menselijk energieveld. De behandeling wordt gegeven door een Reiki-beoefenaar die zijn of haar handen op of boven het lichaam van de patiënt plaatst om de energie te sturen.

Reiki wordt vaak gebruikt om stress te verminderen, pijn te verlichten en het herstel te bevorderen bij verschillende aandoeningen. Reiki ook kan helpen bij het verminderen van emotionele problemen en het verhogen van het algehele welzijn.

Er zijn verschillende niveaus van Reiki-behandelingen, die steeds dieper in het energieveld van de patiënt doordringen.

Reiki wordt vaak gegeven in een rustige en ontspannen omgeving, zoals een behandelkamer of een kantoor. De patiënt ligt op een massagebank of zit comfortabel in een stoel terwijl de Reiki-beoefenaar de behandeling geeft. Sommige mensen ervaren een gevoel van warmte of tintelingen tijdens de behandeling, terwijl anderen een gevoel van diepe ontspanning ervaren.

Reiki wordt over het algemeen als veilig en onschadelijk beschouwd, hoewel het altijd aanbevolen is om een arts te raadplegen voordat je bv. medicijnen zou willen afbouwen.

Samengevat is Reiki een veilige en onschadelijke vorm van complementaire geneeskunde die gebruikt kan worden in combinatie met reguliere geneeskunde en andere behandelingen.