Detox kuur met Himalaya zout.

Het hoofddoel van een detox kuur is je lichaam te ondersteunen om haar natuurlijke functies zo goed mogelijk te blijven uitvoeren. De reinigende processen van een detox ondersteunen de algehele vitaliteit. Een detox kuur kun je zien als een onderdeel tot een gezond en gebalanceerd leven.

Gezond ochtendritueel met water, limoen en Himalaya zout

Als ik opsta loop ik direct naar de keuken. Dan vul ik mijn maatbeker met ongeveer 400 a 500 ml water.

Vervolgens strooi ik een koffielepel Himalaya zout in het water en pers ik een halve limoen uit.

Dit drink ik op voordat ik mijn ontbijt eet. Ik moet toegeven dat ik het de eerste keer moeilijk had 🤢, maar dit was na de derde keer volledig weg.

Je lichaam voorbereiden op een detox bad

Zweten is hoe je lichaam op natuurlijke wijze gifstoffen kwijtraakt. Weken in heet water kan helpen om schadelijke gifstoffen aan je huid te onttrekken. Een detox bad kan ook pijnlijke spieren helpen verzachten. Deze eeuwenoude methode helpt je lichaam om gifstoffen kwijt te raken en nuttige mineralen en voedingsstoffen op te nemen.

Als je huidproblemen hebt, of gewoon op zoek bent naar een manier om je algehele gezondheid te verbeteren, probeer dan gezellig thuis een detox bad te nemen.

Een detox bad duurt over het algemeen in totaal 40 minuten, waarvan 20 minuten voor het afdrijven van gifstoffen, en 20 minuten om mineralen en vitaminen op te nemen uit het water. Zorg ervoor dat je de rust en ruimte hebt om van je bad te genieten en plan niets erna. Tip: Eet niet vlak voor of na het nemen van een bad. Het kan zijn dat je na het detox bad erg slaperig bent, dus voor je normale bedtijd is een goed moment. Ikzelf heb nadien een beetje hoofdpijn gehad.

Je detox bad klaarmaken

Zorg dat het bad goed warm is, dit stimuleert het zweten. Maak het zo heet als voor jou nog comfortabel is. Drink water tijdens de eerste 20 minuten van je bad en wees voorzichtig dat je niet oververhit raakt.

Voeg 500 gram Himalaya zout toe. 

Himalaya zout bevat magnesium, kalium, calciumchloride en bromiden en helpt om de mineralen aan te vullen die belangrijk zijn voor de stofwisseling van de huid.

  • Magnesium is belangrijk om stress tegen te gaan, evenals het vasthouden van vocht. Daarnaast zorgt het ervoor dat je huid minder snel veroudert en heeft het een kalmerend effect op het zenuwstelsel.

  • Calcium werkt effectief om het vasthouden van vocht te voorkomen. Daarnaast bevordert het de bloedsomloop en versterkt het botten en nagels.

  • Kalium geeft het lichaam energie en helpt om de vochtbalans in je huid op peil te houden.

  • Bromiden maken je spieren minder stijf en zorgen ervoor dat ze ontspannen.

  • Natrium is belangrijk voor de vochtbalans in het lymfevatenstelsel (en dit is weer belangrijk voor je weerstand)

Bescherm je haar

Hoewel de baden goed zijn voor je huid, kunnen ze je haar beschadigen. Doe een badmuts op of wikkel er een handdoek omheen terwijl je je bad neemt. Zout kan je haar uitdrogen.

Je kunt als je dat wilt na het bad douchen om het Himalaya zout eraf te spoelen, maar dat is niet noodzakelijk.

Vul het vochttekort aan

Elke keer dat je je lichaam ontgift, moet je na afloop het vochttekort aanvullen. Het wordt aangeraden om na je detoxbad nog eens een liter water te drinken.

Drink water tijdens de eerste 20 minuten van je bad!

Waarschuwingen

  • Als je gezondheidsproblemen hebt of zwanger bent, vraag dan eerst advies aan je huisarts voordat je een detox bad neemt.

  • Als je uit het bad komt, doe dat rustig. Ga eerst even rechtop zitten alvorens je recht staat. Door het warme water kun je draaierig zijn.

De weg naar de schoonheid

Een natuurlijke facelift, een unicum op massagegebied.

Door te werken met de verfijnde reiki-massage techniek op de meridianen die het zenuwstelsel en de energiebanen in evenwicht brengen, verkrijg je een ontspannen uitdrukking.

Door spanningen in het gezicht weg te nemen en de spieren te versoepelen en te revitaliseren, verminderen expressie lijntjes en rimpels.

Wat doet het…

Kobido Transparant.png

Deze massage verbetert de bloedcirculatie zodat er meer zuurstof naar het gezicht stroomt. Bovendien worden toxines en dode huidcellen verwijderd door het lymfatisch systeem te stimuleren.

De huid krijgt zowaar zijn natuurlijke gloed terug.

De herstellende effecten zijn al zichtbaar na amper één sessie!

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op onze verschillende massage behandelingen.

Geen vuiltje aan de lucht?

Vervuilde lucht in huis! 

Wij wachten allemaal tot het zonnetje weer volop schijnt en gooien dan pas alle ramen en deuren open.

Maar weten jullie dat in de winter de luchtkwaliteit binnen wel 2 – 5 keer slechter is dan buiten? 

Ook in de winter als het koud is moet je luchten. Even een frisse wind doorheen je huis laten waaien.

Een schoon huis is een geventileerd huis. 

Vroeger ging luchtverversing in huis vanzelf via naden en kieren.  In deze moderne tijden zijn de meeste huizen bijzonder goed geïsoleerd. 

Een goed geïsoleerd huis heeft hiermee een groot aantal voordelen maar ook een nadeel.

Wordt de woning te weinig geventileerd, dan blijft het binnen muf en bedompt. 

Slechte lucht zorgt namelijk voor allerhande problemen die niet alleen slecht zijn voor je huis, maar zeker ook een grote invloed hebben op je gezondheid. 

Tip

Minstens 1 maal per week alle ramen open gedurende 10 minuten. extra tip, zet een timer aan.

Lucht van slechte kwaliteit kan aanleiding geven tot chronische symptomen en op den duur zelfs ziektes. 
Droge lucht is bijvoorbeeld slecht voor de longen. Terwijl slechte ventilatie de groei van schimmels kan stimuleren. 

Schimmels, sporen, gassen, alcohols, parfums en noem zo maar op die je in een gemiddeld huis vindt, zorgen er allemaal voor dat de lucht die wij binnenshuis inademen, helemaal niet zo fris is.

Diffuser 

Ik gebruik deze zelf om de kook en baklucht uit het huis te krijgen. 

Vullen met water en etherische olie en zolang als er water in het reservoir zit, verstuift de diffuser een lichte mist met een heerlijke geur. 

Kies bijvoorbeeld voor de olietjes van “Young Living” citrusolie, lavendelolie, peppermint of purification om een frisse geur in huis te krijgen. 

Badkamer tip

Eucalyptus wordt al  sinds de oudheid gebruikt en schijnt zelfs een helende werking te hebben voor mensen met ademhalingsproblemen. 

Je kan bij elke bloemist een bosje verse eucalyptus kopen, hang ‘m vervolgens in de douche en geniet! Bij elke douche beurt zal door de stoom de geur vrijkomen.

Hierdoor kun je nog meer ontspannen en je douchebeurt nog lekkerder maken. De aroma zorgt ervoor dat het luchtwegklachten kan verzachtenDus heb je last van een snotterige en/of verstopte neus? Dan kan deze tip je hier binnen mum van tijd van verlossen. Kortom met een paar takken eucalyptus creëer jij thuis in no-time je eigen wellness douche.

De meetbare aspecten van Reiki

In de jaren 80 van de vorige eeuw hebben dr. Robert Becker en dr. John Zimmerman onderzoek gedaan naar wat er gebeurt met mensen terwijl ze met reiki werken. Becker en Zimmerman ontdekten niet alleen dat de hersengolf patronen van zowel gever als ontvanger gesynchroniseerd worden in de alfa staat – een staat die karakteristiek is voor diepe ontspanning en meditatie. De hersengolven bleken daarnaast ook synchroon te pulseren met het aardmagnetisch veld, bekend als de Schuman Resonantie. Op de momenten waarop deze synchrone puls zich voordoet, is het biomagnetisch veld van de reikigever minstens 1000 maal groter dan normaal, en dat niet als resultaat van inwendige lichaamsprocessen.

Toni Bunnell (1997) geeft aan dat de verbonden energievelden tussen aarde en reikigever deze laatste mogelijk in staat stelt de ‘oneindige energiebron’ of het ‘universele energieveld’ aan te spreken door middel van de Schuman Resonantie.

En in hun verhandeling ‘the Matter Myth’ (1991) schetsen prof. Paul Davies en dr. John Gribben vanuit de quantum fysica het beeld van een ‘levend universum’ waarin alles verbonden is in een ‘levend web van onderlinge afhankelijkheden’. Dit alles biedt een mogelijke verklaring voor de subjectieve eenheidservaring en bewustzijnsverruiming die wordt ervaren door velen die regelmatig reiki ontvangen of zichzelf ermee behandelen.

Het grote pulserende biomagnetische veld dat door de handen van energetische therapeuten vloeit terwijl zij werken, is verder onderzocht door Zimmerman (1990, USA) en Seto (1992, Japan). Zij ontdekten dat de pulsen zich voordoen in dezelfde frequenties als hersengolven, dat ze variëren tussen de 0,3 en 30 Hz, en dat de focus het meest ligt in het gebied tussen de 7 en 8 Hz, de alfa staat.

Medisch onderzoek wijst uit dat deze frequentiegebieden genezing in het lichaam stimuleren, waarbij specifieke frequenties geschikt zijn voor bepaalde weefsels. Bijvoorbeeld, 2 Hz stimuleert de regeneratie van zenuw weefsel, 7 Hz bot weefsel, 10 Hz gewrichten, 15 Hz de kleine bloedvaten. Fysiotherapeutische apparatuur maakt gebruik van deze eigenschappen om zachte weefsels te helpen regenereren, en in ultra sound technologie worden ze toegepast om onder andere verstopte aderen vrij te maken en nierstenen te vergruizen.Ook is al vele jaren bekend dat een electrische spoel rond een fractuur die niet wil genezen, botgroei en herstel stimuleert.

Becker legt uit dat ‘hersengolven’ zich niet beperken tot de hersenen alleen, maar dat ze door het hele lichaam reizen via het perineurale systeem, het geleidende weefsel dat alle zenuwen omgeeft.

Tijdens een reikibehandeling beginnen de biomagnetische golven als relatief zwakke pulsen in de thalamus van de behandelaar, en verzamelen cumulatief kracht terwijl ze door de perifere lichaamszenuwen gaan, inclusief de handen. Eenzelfde effect wordt gespiegeld in de ontvanger van de behandeling. Becker geeft aan dat dit biomagnetische systeem mogelijk de voornaamste verantwoordelijke factor is voor de lichaamsprocessen die het herstel van kwetsuren regelen en de balans herstellen. De beschreven spiegelwerking illustreert een bijzondere eigenschap van reiki (en verwante therapieen): dat zowel de gever als de ontvanger profiteren van de behandeling,wat het proces zeer efficient maakt.

Het is nog interessant op te merken dat dr. Becker zijn onderzoek heeft uitgevoerd op proefpersonen van overal ter wereld, met zeer uiteenlopende culturele en religieuze achtergrond. Bij alle proefpersonen waren vergelijkbare resultaten meetbaar, ongeacht hun geloofsopvattingen of levensovertuiging, hoe tegengesteld deze opvattingen en overtuigingen ook waren ten opzichte van elkaar. Neutraliteit is een bekende eigenschap van reiki, aangezien de methode geen geloof voorschrijft. Iedereen kan het dan ook gebruiken ongeacht overtuiging, geloof of zelfs het ontbreken daarvan. Een eigenschap die niet alleen bijdraagt tot de populariteit van reiki, maar die de reiki methode ook geschikt maakt voor verklaring in termen van wetenschappelijk onderzoek.Het bovenstaande is een vertaald artikel van Tamisha Sabrina

Reiki therapie kan u helpen om stress te voorkomen

Stress > Burn-out, de ziekte van deze eeuw.

Stress heeft een grote impact op je lichaam, zowel mentaal als fysiek. Wanneer je voor langere tijd stress ervaart dat kan op het werk zijn of in familiale kring, ontstaan er diverse lichamelijke klachten. Langdurige stress triggert niet alleen spanningen en angst maar ook chronische pijnen.

Photo by grinvalds/iStock / Getty Images

Je lichaam is in disbalans. Om deze balans te herstellen moet je systeem als het ware "gereset " worden. Dit kan door Reiki therapie gebeuren.

Blijf gezond en gelukkig door het leven gaan,

Weet dat je altijd welkom bent,

Liefs

Rita